Blog

Μικρές Κουζίνες  Κορυφαίες συμβουλές και ιδέες σχεδίασης

Μικρές Κουζίνες Κορυφαίες συμβουλές και ιδέες σχεδίασης

Το μικρό μπορεί να είναι όμορφο. Μπορείτε ακόμα να έχετε την κουζίνα των ονείρων σας, ακόμα κι αν ο χώρος δεν σας περισσεύει.

Το κλειδί είναι να σχεδιάσετε προσεκτικά το χώρο σας. Έτσι, εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μας για μια μικρή, αλλά όμορφη κουζίνα. Αρχές σχεδιασμού Μια καθαρή, λιτή εμφάνιση είναι το κλειδί. Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο χωρίς λαβή που δεν μπερδεύει το μάτι και διατηρεί καθαρές γραμμές. Σχέδιο χωρίς λαβές + Η οικογένεια  των Handleless κουζινών μας, για παράδειγμα, ενσωματώνει μια επάνω ράγα L πάνω στην οποία κάθεται ο πάγκος εργασίας, επιτρέποντας στα δάχτυλά σας να εισχωρήσουν στο επάνω μέρος του ντουλαπιού ή του συρταριού.

Απαιτείται μόνο ένα εξάρτημα ράγας στο πάνω μέρος του ντουλαπιού, με τα επόμενα συρτάρια να σπρώχνονται για να ανοίξουν, οδηγώντας σε ένα τακτοποιημένο φινίρισμα και αφαιρώντας την ανάγκη για δεύτερη ράγα που μπορεί να διαλύσει τις καθαρές γραμμές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα στυλ J-Pull που έχει μια καμπύλη σε σχήμα «J» ενσωματωμένη στο ντουλάπι, ιδανικά διαμορφωμένο για να ανοίγει.

Το να διατηρείτε τον πάγκο καθαρό και συμμαζεμένο δίνει επίσης μια αίσθηση χώρου, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί την περιοχή για την προετοιμασία του φαγητού. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια βρύση ζεστού νερού για να αντικαταστήσετε έναν βραστήρα ή επιλέξτε έναν νεροχύτη κάτω από τη βάση για να διατηρήσετε μια κομψή εμφάνιση. Handleless κουζίνες + Πιθανότατα θα είναι δύσκολο να χωρέσετε μια νησίδα σε έναν περιορισμένο χώρο, αλλά σκεφτείτε ένα λεπτό μπαρ-πάσο  πρωινού ως επιλογή. Αυτό θα παρέχει επίσης επιπλέον χώρο στον πάγκο. Οι λύσεις σε χωριστά επίπεδα που οδηγούν σε ανοιχτούς χώρους καθιστικού είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά αν δεν έχετε χώρο για τραπεζαρία. Έπιπλο κουζίνας με νησίδα + Ο φωτισμός και το χρώμα παίζουν βασικό ρόλο στο να φαίνεται ένας μικρός χώρος μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός. Προσπαθήστε να περιορίσετε την παλέτα χρωμάτων σας σε όχι περισσότερα από 2 χρώματα, ίσως ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου ή των πλακιδίων με τα ντουλάπια σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχετε ανοιχτά χρώματα, καθώς οι σκούροι τόνοι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικοί, αλλά ίσως θέλετε να συνδυάσετε πιο σκούρες αποχρώσεις με ανοιχτόχρωμους πάγκους εργασίας, ώστε να μην αισθάνεστε καταπιεστικοί. Σκεφτείτε να στρώσετε τον φωτισμό σας.

Θα χρειαστείτε φωτισμό εργασιών καθώς και φωτισμό χαμηλότερου επιπέδου, ίσως κρεμαστά φωτιστικά για φαγητό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φώτα σε ανοιχτά ράφια ή σε γυάλινα ντουλάπια και να χρησιμοποιήσετε φωτισμό LED κάτω από τους πάγκους ή τα ντουλάπια που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συσκευές και αποθήκευση Οι ενσωματωμένες συσκευές θα λειτουργήσουν καλύτερα, καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε έναν συρόμενο αναδιπλούμενο απορροφητήρα ή ακόμα και ένα λεπτό ψυγείο κρασιού! Η αποθήκευση είναι επίσης ένα βασικό στοιχείο. Κρύψτε όλη αυτή την ακαταστασία και αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τον διαθέσιμο χώρο.

Οι λύσεις αποθήκευσης κυμαίνονται από συρταριέρες και γωνιακές μονάδες  με περιστρεφόμενο ή magic corner έως  και συρτάρια βαγονέτα βαθιάς θήκης με κρυφό συρτάρι μαχαιροπήρουνων. συρτάρια βαγονέτα βαθιάς θήκης με κρυφό συρτάρι μαχαιροπήρουνων + Τα επάνω ντουλάπια που εκτείνονται μέχρι την οροφή μπορεί να είναι χρήσιμα, αρκεί να αποθηκεύετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πολύ συχνά ψηλά. Οι πόρτες ντουλαπιών που ανοίγουν είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, καθώς απαιτούν λιγότερο χώρο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κρύβετε τα πάντα πίσω από συμπαγείς πόρτες, τα πολλά επάνω ντουλάπια μπορούν να κάνουν τον χώρο να αισθάνεται κλειστός.

Τα ανοιχτά ράφια ή οι πόρτες με γυάλινη πρόσοψη που δείχνουν τα ωραία γυαλιά σας, βοηθούν επίσης να δώσετε μια αίσθηση χώρου. Επάνω ντουλάπια + +