Blog

Design για μικρές κουζίνες

Design για μικρές κουζίνες

Design ideas for small kitchens Μια μικρή κουζίνα μπορεί να φαίνεται περιοριστική, ειδικά αν αγαπάτε να μαγειρεύετε και να ψήνετε συνταγές από το μηδέν, ή αν ονειρεύεστε να διασκεδάσετε τους επισκέπτες. Αυτά τα πράγματα, δυστυχώς, έρχονται χέρι-χέρι με την ανάγκη για άφθονο χώρο  ντουλαπιών  και επιφάνεια εργασίας έτσι μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα εάν η κουζίνα σας είναι λίγο μικρότερη από την επιθυμητή!

Αλλά, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες σχεδίασης που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το μικρό σας χώρο και να νιώσετε σαν Head Chef σε χρόνο μηδέν. Back to basics Αν αποφασίσετε έναν πλήρη επανασχεδιασμό, μην αισθάνεστε περιορισμένος από την τρέχουσα διάταξη της κουζίνας σας. Το κλειδί για να φτιάξετε τη μικρή κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη είναι  να χρησιμοποιήσετε αποδοτικά και έξυπνα το χώρο με μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης.

Τo σχέδιο Galley Ι Ι  είναι ιδανικό  καθώς αποφεύγετε να αφήνετε τυχόν νεκρές περιοχές παγιδευμένες στις γωνίες της κουζίνας σας. Εάν έχετε το χώρο, δοκιμάστε να ενσωματώσετε ένα μπαρ-πάγκο πρωινού στο σχεδιασμό σας. Η ομορφιά ενός μπαρ-πάγκου πρωινού είναι ότι σας δίνει μια επιλογή τραπεζιού που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον πάγκο εργασίας. Ωστόσο, αν είστε απελπισμένοι να συμπεριλάβετε ένα κατάλληλο τραπέζι στην κουζίνα σας, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα πτυσσόμενο ή επεκτεινόμενο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα σωστό τραπέζι όταν τελειώνουν οι επισκέπτες, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται. Styling the space Ένα ουδέτερο χρώμα θα σας βοηθήσει να αναδείξατε ένα μικρό δωμάτιο.

Σκεφθείτε ίδιες αποχρώσεις για το τραπέζι σας και τις καρέκλες σας με τον τόνο του τοίχους σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την κουζίνα σας ευρύχωρη και ενωμένη. Τα ανοιχτά ράφια θα προσθέσουν ενδιαφέρον για το σχέδιό σας και είναι ένας κομψός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο εάν δεν είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε ψηλά ντουλάπια. Τα ανοιχτά ράφια θα βοηθήσουν στη δημιουργία φωτός και χώρου, κάτι που μπορεί να είναι πιο επωφελές για μια μικρή κουζίνα, αντί να το γεμίσετε με ψηλές μονάδες Όσον αφορά τα πορτάκια  του ντουλαπιού σας, τα σχέδια χωρίς λαβές και με γυαλιστερή υφή θα κρατήσουν το δωμάτιο εξομαλυνμένο και θα το κάνουν πιο ευρύχωρο καθώς αντανακλούν το φως Το στυλ το κάνουν τα αξεσουάρ Τα αξεσουάρ απορροφούν τον γενικό όγκο των περισσότερων κουζινών, οπότε η μάθηση για να οργανώσετε και να ελαχιστοποιήσετε τη συλλογή σας θα βοηθήσει τη μικρή κουζίνα σας να φαίνεται πιο ευρύχωρη. Όταν πρόκειται για ηλεκτρικές συσκευές και συσκευές χειρός πρέπει να είστε ρεαλιστές.

Επιλέξτε μικρότερες και πιο συμπαγείς επιλογές, συνδυαστικές μηχανές όπως μπλέντερ και μίξερ είναι τέλεια για αυτό. Δοκιμάστε και συμπυκνώστε τη συλλογή σας. Εάν υπάρχει μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ, τότε σκεφτείτε να την αποθηκεύσετε αλλού, ίσως σε αποθήκη ή πατάρι, ή ακόμα και να την δωρίσετε σε φίλο ή τοπική φιλανθρωπία. Εάν  ντουλάπια και  ράφια είναι γεμάτα, τότε κρεμάστε κούπες και πετσέτες  πάνω στους τοίχους σας ή στις άκρες των ράφια σας, είναι ένας λαμπρός τρόπος για να δημιουργήσετε μια απλή και αποτελεσματική λύση αποθήκευσης που επίσης φαίνεται υπέροχη. Κρεμαστά άγκιστρα σε ανοικτά ράφια και ντουλάπια είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλό κόστος και πολύ απλό DIY, έτσι τι έχετε να χάσετε; Ανακαλύψτε περισσότερα έπιπλα κουζίνας μέσα από το Kitchen Style.