Blog

10 ιδέες για να αποθηκεύσεις τα αξεσουάρ κουζίνας

10 ιδέες για να αποθηκεύσεις τα αξεσουάρ κουζίνας

10 ιδέες για να αποθηκεύσεις τα αξεσουάρ κουζίνας Όταν έχετε περιορισμένο χώρο για να οργανώσετε τα αξεσουάρ κουζίνας, κάθε είδους δουλειά γίνεται δύσκολη. Ατελείωτα σκεύη, βάζα, κουτάκια, κατσαρόλες  μπορούν σύντομα να γεμίσουν το χώρο της κουζίνας  σας -έτσι χρειάζεται να  δημιουργήσετε  καινοτόμα οργάνωση  για την επίλυση των διλημμάτων αποθήκευσης. Οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης θα κάνουν την κουζίνα πιο απλή – είτε αν την χρησιμοποιείτε  για το μαγείρεμα, την εργασία ή την ψυχαγωγία. Για τα περισσότερα νοικοκυριά, η κουζίνα είναι ο κόμβος του σπιτιού – έτσι οι πάγκοι εργασίας  πρέπει να είναι συμμαζεμένοι και η αποθήκευση των πραγμάτων θα κρατήσουν το δωμάτιο λειτουργικό και άνετο.

1. Περιστρεφόμενο Ο έξυπνος μηχανισμός περιστρεφόμενης γωνιάς αποθήκευσης μπορεί να φέρει τα περιεχόμενα του ντουλαπιού σας σε σας – κρατώντας την κουζίνα σας οργανωμένη και εύκολη στην πρόσβαση. Τα καλύτερα ντουλάπια γωνιακής αποθήκευσης μπορούν να φιλοξενήσουν ράφια μπαχαρικών και ογκώδη αντικείμενα όπως δίσκους φούρνου. Η τεχνολογία μαλακού κλεισίματος είναι επίσης ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που αξίζει να εξεταστεί – ειδικά εάν γεμίζετε τα ντουλάπια σας με βαριά αντικείμενα. 

2. Συρτάρια Η τεχνολογία μαλακού κλεισίματος είναι επίσης ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που αξίζει να εξεταστεί – ειδικά εάν γεμίζετε τα ντουλάπια σας με βαριά πράγματα.Η συστοιχία συρταριών έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη ζωή στην κουζίνα. Διατηρήστε τα σερβίτσια και τα μαχαιροπίρουνα ευχάριστα υπό έλεγχο σε ένθετες κουταλοθήκες. Οι λύσεις αποθήκευσης συρταριών είναι ιδανικές για την πολυάσχολη μοντέρνα κουζίνα που είναι γεμάτη με gadgets. Βρείτε μια υποδοχή για το ψαλίδι σας, ένα μέρος για τον κόφτη της πίτσας, για τα μαχαιροπίρουνα σας και ένα χώρο για την σπάτουλα σας.

3. Τροφοθήκη Οι τροφοθήκες πιο χρήσιμες από ποτέ. Από την στιγμή που θεωρείται ως ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό μέσα σε μια κουζίνα, ένα ντουλάπι ή ντουλάπα είναι πλέον μια δημοφιλής επιλογή αποθήκευσης για τη σύγχρονη κουζίνα – που φιλοξενεί φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γλάστρες, τηγάνια, βότανα και μπαχαρικά. Καλοστεκούμενη μέσα στην κουζίνα, η τροφοθήκη λειτουργεί ως πρακτική λύση αποθήκευσης διατηρώντας το στυλ στο δωμάτιο. Κρύψτε ότι είναι χρήσιμο για εσάς για να τα κρατήσετε δροσερά και ασφαλή διατηρώντας παράλληλα εύκολη πρόσβαση.

4. Κάδος απορριμάτων Πιστέψτε το ή όχι, οι κάδοι μπορεί να είναι αισθητικά  μια πιο  ευχάριστη προσθήκη στην κουζίνα από ό,τι θα φαντάζεστε. Κρυμμένοι πίσω από μια πόρτα ντουλάπι, οι ενσωματωμένοι κάδοι είναι κομψή επιλογή. Ιδανικά έτοιμοι να φιλοξενήσουν το χαρτί, το γυαλί και το πλαστικό που έχουν χωριστεί για ανακύκλωση, οι κάδοι ανακύκλωσης είναι ιδανικοί για πολυάσχολα νοικοκυριά που θέλουν να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Αφαιρέστε τα άσχημα δοχεία κουζίνας από την όψη των επισκεπτών σας και δημιουργήστε επιπλέον χώρο στην κουζίνα σας.

5.Κρατήστε τα μαγειρικά σκεύη σας εύκολα σε επαφή με τις ραφιέρες. Όταν ο χώρος του ντουλαπιού και του συρταριού δεν επαρκεί – αλλά τα σκεύη και τα αξεσουάρ περισσεύουν – η αποθήκευση σε τοίχο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια λύση. Τα ράφια δίνουν στυλ, καθώς  παρέχουν και χώρο για κούπες αλλά και διακοσμητικά. Χρησιμοποιήστε το χώρο για να αποθηκεύσετε καθημερινά αντικείμενα όπως διακοσμητικές κούπες, βάζα του  καφέ αλλά και όμορφα αναμνηστικά.

6. Μηχανισμός τροφιμοαποθήκευσης Εάν δεν έχετε χώρο για μια μεγάλη τροφοθήκη, ένας μηχανισμός τροφιμοαποθήκευσης θα μπορούσε να σας προσφέρει μια τακτοποιημένη εναλλακτική λύση αποθήκευσης. Η μεγιστοποίηση του χώρου των ντουλαπιών με μηχανισμό pull-out κάνει τα πάντα εύκολα – πρακτικά για καθημερινή χρήση. Τακτοποίηση δοχείων και βάζων, ξηρά τρόφιμα και σάλτσες όλα μέσα σε ένα ντουλάπι.

7. Νησίδα Διπλασιασμός της επιφάνεια εργασίας και αποθήκευσης- μια νησίδα μπορεί να προσφέρει μια λειτουργική χρήση. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μια νησίδα μπορεί να προσφέρει την πρόσθετη αποθήκευση που χρειάζεστε χωρίς αναδιαμόρφωση κουζίνας. τα συρτάρια και τα ντουλάπια είναι κρυμμένα κάτω από μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Με την πρόσθετη επιλογή barstools, η νησίδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προετοιμάσετε φαγητό, να φάτε πρωινό ή ακόμα και να λειτουργήσει ως επιπλέον πάγκος εργασίας. 8. Ξύλο κοπής Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η κουζίνα σας, οι σανίδες κοπής μπορούν να κάνουν τους πάγκους να φαίνονται έτοιμους για εργασίες όταν ψήνετε ή μαγειρεύετε. Εύκολη  προετοιμασία φαγητού – τεμαχισμός και κοπή κρέατος και λαχανικών –  μια επιφάνεια κοπής είναι ιδανική για κάθε κουζίνα.

9. Βαγονέτα Τα ανθεκτικά και βαθιά, συρτάρια  κρατούν κύπελλα, πιάτα και βαριά σκεύη σε κοντινή απόσταση.

10. Open shelves Μια δημοφιλής τάση τόσο για σύγχρονες όσο και για παραδοσιακές κουζίνες, τα ράφια κάνουν μια δήλωση στυλ – εμφανίζοντας διακοσμητικά αξεσουάρ κουζίνας. Εξετάστε την τοποθέτηση των διαφορετικών χρωμάτων και σχεδίων, αλλά προσέξτε να μην γεμίσετε τα ράφια ή να αφήσετε την κουζίνα να φαίνεται γεμάτη και ακατάστατη. Τα ανοικτά ράφια είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση – παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κύπελα και σκεύη χωρίς να χρειάζεται να τεντώνεστε για να φτάσετε  στο πίσω μέρος ή βαθιά στη γωνία.

Έτσι, υπάρχουν 10 ιδέες αποθήκευσης εξαρτημάτων κουζίνας. Κάποιες μπορεί να ήταν απλές υπενθυμίσεις, αλλά ελπίζουμε ότι μερικές νέες ιδέες πυροδότησαν τη φαντασία σας. Βλαστός Kitchen-Style